Så fixar du en lokal åt motorcykelklubben

Så fixar du en lokal åt motorcykelklubben

En motorcykelklubb utan lokal är som ett hjärta utan syre. Står klubben utan möteslokal med garage att meka i är det inte meningsfullt eller möjligt att driva verksamheten överhuvudtaget. Det finns olika tips och tricks att ta del av för att lyckas fixa en klubblokal.

Det första och lättaste alternativet är naturligtvis att helt enkelt hyra en lokal. Det finns dock mycket att ta hänsyn till för att inte störa omgivningen med buller från ett stort antal motorcyklar. Går det inte att hyra en lokal kan ni helt enkelt bygga en. På auktionssajten blinto.se finns det ett stort utbud av anläggningsmaskiner som underlättar arbetet med att gräva ut grunden för klubbhuset och förflytta det byggmaterial som behövs. Här kan ni också hitta containrar och mindre stugor om ni vill återvinna material att bygga klubbhuset av.

Det är fullt möjligt att bygga ett helt hus av gamla containrar och få plats med allt som motorcykelklubben behöver. Det blir en konstruktion med uteslutande raka linjer, men ni har total frihet att utforma klubbhuset och bygga det precis så som ni vill ha det. Ska ni bygga ett eget hus behöver ni tillgång till en tomt, men det brukar inte vara några problem. I bästa fall kan ni hyra ett helt hus på landsbygden där ni inte stör någon annan med motorcyklarna och där ni får vara ifred och sköta er verksamhet. Med hjälp av rätt anläggningsmaskiner och målmedvetenhet är det dock möjligt att bygga en egen lokal åt motorcykelklubben.

dante