Eli Tomac

Eli Tomac

Eli Tomac från Colorado är, i skrivande stund, en aktiv förare inom både motocross och supercross. Enligt många så är Tomac ett av de absolut största framtidslöftena inom sporten. Han har gång på gång uppvisat otroligt höga hastigheter och skicklighet men olika skador och andra problem har gjort att han ännu inte har vunnit någon titel i huvudklassen inom supercross.

När man tittar på hans resultat så är det svårt att tro att han inte skulle ha vunnit någon titel ännu. Han är vid många tillfällen den absolut snabbaste föraren på banan och han uppvisar gång på gång potential att bli en totalt dominerande förare.

Hans enda titel är den han fick 2012 i 250cc klassen och han var nära att ta hem den även 2013 men han slutade på andra plats, endast 2 poäng efter Ken Roczen.

Under 2015 så kom han på andra plats i i 450cc klassen i supercross och han började motocross säsongen med en vinst efter vinst och han var på väg mot en perfekt säsong när han, efter 5 raka moto vinster, krashade och skadade sig vilket ledde till att han fick avbryta säsongen och ta hand om sin skada för att bli redo inför nästa säsong.

Under 2017 kämpade Tomac på riktigt bra och efter deltävling 14 låg han på delad första plats med Ryan Dungey. Han skulle dock senare krasha med ledningen och i slutet av säsongen hamnade han på 2:a plats bara 5 poäng bakom Ryan Dungey som vann säsongen.

Motocross säsongen 2017 var dock mycket bättre där Tomac vann sin första titel i huvudklassen.

dante