MC Klubbar

MC Klubbar

En MC klubb är en grupp personer som bildat klubben runt sitt intresse för motorcyklar. Men det finns grupper som inte har motorcyklarna som sin huvudsakliga anledning till att de håller ihop. Dessa grupper utgör stora kriminella nätverk som sträcker sig långt över landsgränserna.

Hells Angels

Det mest kända av dessa kriminella nätverk är Hells Angels, en MC klubb som sysslar med många olika saker. De har en del lagliga organisationer som används som front för deras kriminella verksamhet, ett sätt att tvätta pengar och samtidigt tjäna lite pengar. Ett par av de kända fronterna är klädmärket Route 81 (81 står för bokstäverna i alfabetet, HA. Kort för Hells Angels) och tatueringskedjan House of Pain.

Klubben grundades 1948 i San Bernardino. Under 50-talet dök flera Hells Angels klubbar upp men ingen hade egentligen någonting med någon annan att göra. Men efter några år började de organisera sig och de fick lägga upp några grundregler för intag. Klubben har genom åren spridit sig och är nu en av de största klubbarna som finns.

Bandidos

Bandidos är en annan känd MC klubb som till stor del sysslar med kriminalitet. Klubben har vuxit sig väldigt stor och är nästan lika stor som Hells Angels. De har en del så kallade ”probationary klubbar” vilket är självständiga klubbar som bara är ett steg ifrån att bli fullvärdiga Bandidos klubbar. En av de större är Bear Jaws MC som ligger i västsverige. Bandidos växer sakta men säkert tack vare att dessa klubbar blir upptagna som fullvärdiga medlemmar. Men vägen dit är dock lång och svår, det krävs att de visar absolut lojalitet mot sin klubb.

Att starta en MC klubb kan kosta en hel del pengar och att använda klubben som något form av företag skulle öppna upp för att ta ett företagslån och därigenom kunna bedriva verksamhet som gynnar klubben.

Relationen mellan klubbarna

Det har alltid varit en ganska spänd relation mellan dessa klubbar men för det mesta så håller de sig på sina egna fronter. Träffas de av någon slump på någon motorcykelträff så är de inte direkt otrevliga mot varandra men de håller sig för det mesta ifrån varandra. Så länge ingenting inträffar så kan de vara på samma område utan att några problem uppstår.

Det spända läget mellan klubbarna är även någonting som märks på de individer som har lagförts och nu sitter av sina straff i fängelset. Det går inte att ha medlemmar ifrån olika klubbar på en och samma avdelning, det är som uppgjort för problem. Att ha för många från samma klubb på en avdelning kan även det bli besvärligt eftersom de är en så väldigt stark kraft på avdelningen. Många andra intagna ”svansar efter” dessa personer och de kan styra avdelningen på ett negativt sätt.

dante