Suzuki

Suzuki

Suzuki grundades 1909 utav Michio Suzuki. Under de första åren av företagets historia så tillverkade de vävstolar och det var inte förrän år 1952 som de började ge sig in på motorindustrin då man började tillverka hjälpmotorer till trampcyklar.

Det var först under 60- och 70-talet som Suzuki började göra sig själva ett namn inom industrin och de blev först och främst kända för sina tvåtaktsmotorer. År 1976 gav de sig dock in på marknaden för fyrtaktsmotorer när deras första modell blev klar. Trots att det dröjde så långt innan de gav sig in på motorer så är ändå Suzuki den absolut äldsta motorcykelfabriken i Japan.

En av de absolut mest framgångsrika modeller, som teknologin grundar sig på än idag, är deras GSX-R serie. Tanken bakom den modellen är att teknologi som hämtas direkt ifrån road racing motorcyklar även implementeras hos motorcyklar för gatubruk. Denna framgångsrika serie kom först ut under mitten av 80-talet.

Suzuki kan synas på många tävlingar och andra evenemang, bland annat inom Motocross, Supercross och MotoGP. De har sina egna team med förare som representerar dem och varje gång de är framgångsrika så ger det en bra bild av märket till allmänheten vilket, naturligtvis, leder till ökad försäljning som i sin tur genererar mer pengar att satsa på forskning för att förbättra industrin.

Enligt relativt ny forskning så visar det sig att motorcyklar som har japanska tillverkare, som bland annat Suzuki, är de motorcyklar som håller bäst kvalité och klarar sig längst. För att komma fram till detta resultat så har en undersökning gjorts där frågor har ställts till 4.000 motorcykelägare som handlat om ifall de haft problem med sin motorcykel under de senaste fyra åren. Detta är ett tydligt tecken på att Suzuki är en tillverkare i toppklass och ett märke som alla borde överväga ifall de ska skaffa en motorcykel.

dante