Härliga vägar för motorcykelturen

Härliga vägar för motorcykelturen

Sommaren närmar sig med stormsteg och därmed motorcykelsäsongen. Sverige är en härlig plats för motorcyklister under sommarhalvåret i och med alla vackra vägar man kan köra på med härliga omgivningar och natur. Här nedan följer några av favoriterna vad gäller vägar att köra motorcykel på en härlig sommardag.

En upplevelse att köra motorcykel

Att åka bil jämfört med att köra motorcykel går knappt att jämföra. Med motorcykel andas man in luften man kör i och man tar in miljön och omgivningen på ett helt annat sätt än när man sitter i en kupé i en bil. Rådet är alltså att ta beslut om att sälja bil och köpa motorcykel för att på så sätt få njuta av sommaren på riktigt.

Kör i södra Sverige mellan rapsfält och havet

En härlig miljö att köra motorcykeln i sommar är södra delen av Sverige. Här finns oändligt med vackra vägar och miljöer att ta sig runt i. Hela Skåne landskap är platt, vilket gör att vyerna sträcker sig långt. Rapsfälten lyser härligt gula under sommarhalvåret och det finns många små orter att besöka och turista i. Bland annat kan man ta sig till Ystad för att gå på museum, kolla på Ales stenar, besöka historiska slott och byggnader från förr och naturligtvis besöka stranden och havet. Vidare därifrån kan man köra mot östra delen av Skåne och hyra in sig på ett mysigt vandrarhem eller bed and breakfast för att njuta av härliga dagar i Österlenmiljö. Ett måste är förstås att besöka Kiviks Musteri om man ändå är i Österlen, här pressas must och cider från solmogna äpplen.

Västra Götalands alla sjöar

För den som gillar att köra motorcykel mer in mot land och kanske vill ta med sig ett tält och engångsgrill i packningen är Västra Götaland att rekommendera. Här finns oändligt många små och större sjöar och härliga skogsområden. Ett tips är att ta sig mellan Alingsås och Borås för att uppleva grön natur, djurliv och bad. Det finns många platser man kan stanna på för att slå upp ett tält och njuta av ett härlig morgondopp i en sjö. Utefter vägen finns många sjöar och vid vissa platser erbjuds kanoturhyrning, vilket kan vara ett härligt avbrott från motorcykelåkningen.

Kör runt Vänern

Den som är mer sugen på att besöka småstäder i Sverige kan väja att köra runt den stora sjön Värnen. Runtomkring Vänern https ligger ett flertal småstäder som kan vara värda ett besök under sommartid. Avnjut en glass på ett härligt cafe vid slussen eller spendera en dag för shopping i Vänersborg eller någon av de andra städerna. Runt sjön ligger bland annat Mellerud, Åmål, Säffle, Grums, Karlstad,K Kristinehamn, Gullspång, Mariestad, Lidköping och Vänersborg. Och varför inte ta med fiskespöt när man ändå hänger runt en av Sveriges största sjöar?!

dante