Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki Heavy Industries har sitt huvudkontor i Kobe, Japan. Det är ett japanskt företag som tillverkar allt ifrån elverk till robotar för industriarbete. De är även en av de ledande tillverkarna av motorcyklar i olika slag.

Det Kawasaki är som mest känt för är att bygga motorcyklar med så kallade värstingmotorer. En av de mer kända av dessa modeller är H1 500cc som hade en trecylindrig tvåtaktsmotor och lanserades år 1969. Den var utrustad med en trumbroms fram och hade 60 hk. Men som om inte det skulle vara nog så kom även en uppföljare och ännu starkare motorcykel bara tre år senare, alltså år 1972. Den uppföljaren var H2 750cc. Den var utrustad med skivbroms och hade hela 74 hk.

Det skulle dock visa sig att med tid så skulle de utveckla ännu starkare motorer och som hade en topphastighet på hela 308 km/h. Denna siffra tillhör modellen ZX-12R, som är en av de motorcyklar som ingår i deras Ninja-serie.

Kawasaki är ett företag som utan tvekan kommer att fortsätta sin frammarsch och alltid sträva efter att förbättra industrin och hitta nya innovativa lösningar för att få bättre prestanda och kvalité.

dante