Yamaha

Yamaha

En stor tillverkare inom motorindustrin, specifikt inriktad på motorcyklar, är Yamaha som sedan 1955 när den dåvarande verkställande direktören, Genishi Kawakami, beslutade att de skulle ge sig in på motortillverkning. Den del som sysslar med motorer är Yamaha Motor Company som är ett dotterbolag till Yamaha Corporation som inledningsvis tillverkade pianon och de blev med tiden världens största tillverkare av just detta.

Den troligtvis mest kända modellen är YZF-R1, vanligtvis endast kallad R1, som har en fyrcylindrig fyrtaktsmotor och hela 180 hk. Toppfarten ligger på ”endast” 290 km/h men dess väghållning och prestanda i allmänhet gör den till en av de mest uppskattade modellerna som någonsin skapats.

Men Yamaha Motor Company tillverkar inte enbart motorcyklar för att köra på vägarna med. De är även i högsta grad inblandade i offroad racing och terrängkörning. Motocross, supercross och enduro är de sporter som de fått störst uppmärksamhet inom och i var och en av dessa sporter så ställer Yamaha upp med sitt eget team med förare som representerar märket väl.

Utvecklingen rör sig ständigt framåt och Yamaha ligger i framkant vad gäller kvalité och hållbarhet vilket gör dem till en av de mest populära tillverkarna på marknaden.

dante